Rietsoorten

Riet is er in twee soorten: natuurlijk en kunststof. De meest bekende is het natuurlijke riet wat men in Nederland veel langs oevers en moerassen tegenkomt. Daarnaast heb je ook kunststof riet wat nauwelijks van echt riet is te onderscheiden.

Natuurlijk riet is een overblijfsel van een plant die zich men name via uitlopers voortplant, waarbij het bovenste deel in de winter afsterft en de wortel in het voorjaar weer uitloopt. Riet dient elk jaar gemaaid te worden om verlanding te voorkomen. In Nederland maakt men het meeste gebruik van riet dat groeit in zoet en voedselarm water. Er zijn verschillende soorten kunststofriet:

Patentriet

Opgebouwd uit binten die net als natuurlijk riet laag-voor-laag op het dak kunnen worden aangebracht. Het kan ook goed worden toegepast op daken die gezien de zonstand ongunstig liggen of waar natuurlijk riet niet kan worden toegepast door een te lage hellingshoek.

Novariet

Een kunstriet gemaakt van duurzaam materiaal met de kleur, structuur en uitstraling van natuurlijk riet en wat niet onderhevig is aan weersinvloeden. Het kan op elk type hellend dak worden toegepast of op plaatsen waar natuurlijk riet niet mogelijk is zoals onder bomen.

Een woning met een rietendak is een waardevolle en mooie investering. Echter geeft dat voor de meeste verzekeraars meer risico uw woning te verzekeren. Met als gevolg vaak een hogere premie voor uw woonhuisverzekering. Bij rietendakverzekeren kunnen wij u helpen met het besparen op deze premie voor een woonhuisverzekering van een rieten dak. Uw rietgedekte woonhuisverzekering hoeft niet duurder te zijn dan die van een woonhuis met een harde dakbedekking. Vraag ons een offerte voor uw rietgedekte woonhuis.Ik ben geïnteresseerd in een rietendak verzekering en wil graag dat er met mij contact wordt opgenomen

Vul onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Neem contact met mij op

  • BETROUWBAAR
  • BESTE KOOP
  • SCHERPE PREMIE
  • MEEST UITGEBREIDE DEKKING
VRAAG NU EEN OFFERTE AAN!