Levensduur

De levensduur van een rieten dak verschilt enorm. Platte daken hebben meer te lijden dan steile daken. Belangrijk daarbij is de ligging. Zo drogen daken aan de schaduwkant minder snel als daken die op zuidwest liggen. Een ander belangrijke factor is onderhoud.

Door milieuveranderingen hebben rieten daken tegenwoordig meer te lijden dan vroeger. Wat te denken van uitstoot van schadelijke stoffen van auto’s en vrachtwagens, maar ook van industrieën. Door deze vervuilde lucht ontstaat een dun laagje algen wat zich hecht aan het riet en de droogtijd onnodig verlengt. Hierdoor gaat de kwaliteit van het riet achteruit en kan het zelfs zacht worden (verspochten) en kan het riet ‘stikken’.

Goed onderhoud gaat dit tegen en zorgt ervoor dat het riet schoon blijft, waardoor een rieten dak wel 30 jaar mee kan. Er zijn zelfs Nederlandse molens met een rieten kap die er al 80 jaar op zit door goed onderhoud, maar zeker ook de ligging bepaalt de levensduur. Veel voorkomende reparaties zijn lekkages door stormschade en vogelschade.

Een woning met een rietendak is een waardevolle en mooie investering. Echter geeft dat voor de meeste verzekeraars meer risico uw woning te verzekeren. Met als gevolg vaak een hogere premie voor uw woonhuisverzekering. Bij rietendakverzekeren kunnen wij u helpen met het besparen op deze premie voor een woonhuisverzekering van een rieten dak. Uw rietgedekte woonhuisverzekering hoeft niet duurder te zijn dan die van een woonhuis met een harde dakbedekking. Vraag ons een offerte voor uw rietgedekte woonhuis.Ik ben geïnteresseerd in een rietendak verzekering en wil graag dat er met mij contact wordt opgenomen

Vul onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Neem contact met mij op

  • BETROUWBAAR
  • BESTE KOOP
  • SCHERPE PREMIE
  • MEEST UITGEBREIDE DEKKING
VRAAG NU EEN OFFERTE AAN!