Riet in combinatie met andere materialen

Riet is goed te combineren met andere materialen, maar dan dient wel rekening te houden met een aantal zaken. Riet blijft een natuurproduct, om daar duurzaam mee om te gaan en onnodige slijtage te voorkomen zorg in alle gevallen dat er voldoende ruimte is om overtollig (regen)water af te voeren, anders tast dit het riet aan.

Zonnepanelen in combinatie met riet kunnen bij zowel bestaande als ook nieuwbouw worden toegepast. Het gebruik van zonnepanelen en -collectoren heeft de afgelopen jaren, mede door stimulering van de overheid een flinke vlucht genomen, maar ook door het milieubewust denken van huiseigenaren. Dat geldt ook voor eigenaren van huizen met een rieten dak.

Een combinatie van riet en pannen komt veel voor in Nederland. Gebeurde het vroeger vaak uit praktische redenen en kosten, tegenwoordig gaat het steeds vaker om uiterlijk en uitstraling.

Voor afwerking van metselwerk, nokaansluitingen en andere dak-overgangen of het waterdicht maken, maakt men gebruik van lood. Er zijn twee manieren om met lood af te werken: ‘op het lood’ (lood zichtbaar) of ‘in het lood’ (niet zichtbaar).

Bij een rieten dak dient het maaiveld vaak als opvang voor het hemelwater in tegenstelling tot een pannen dak die een goot heeft. De aflopende grindstrook zorgt ervoor dat het hemelwater bij de daarvoor bestemde afvoer komt.

Een woning met een rietendak is een waardevolle en mooie investering. Echter geeft dat voor de meeste verzekeraars meer risico uw woning te verzekeren. Met als gevolg vaak een hogere premie voor uw woonhuisverzekering. Bij rietendakverzekeren kunnen wij u helpen met het besparen op deze premie voor een woonhuisverzekering van een rieten dak. Uw rietgedekte woonhuisverzekering hoeft niet duurder te zijn dan die van een woonhuis met een harde dakbedekking. Vraag ons een offerte voor uw rietgedekte woonhuis.Ik ben geïnteresseerd in een rietendak verzekering en wil graag dat er met mij contact wordt opgenomen

Vul onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Neem contact met mij op

  • BETROUWBAAR
  • BESTE KOOP
  • SCHERPE PREMIE
  • MEEST UITGEBREIDE DEKKING
VRAAG NU EEN OFFERTE AAN!