Traditioneel of schroefdak

Een traditioneel rieten dak is een open constructie waar het riet op een lattenframe wordt bevestigd en waarbij het riet van binnenuit zichtbaar is. Door ruimte tussen riet en het lattenframe kan er zuurstof bijkomen wat gevaarlijk is bij brand. Bij dit type dak zijn de verzekeringspremies vaak hoog.

Een schroef dak daarin tegen is een gesloten constructie waarbij het riet wordt opgesloten en het riet van binnenuit niet zichtbaar is. Dit is een veiligere constructie en verzekeraars geven daarom hoge kortingen op de verzekeringspremies. Als daarnaast ook nog met brandvertragend materiaal wordt gewerkt of een sprinklerinstallatie is aangelegd kan daar nog extra korting voor worden gegeven.

Traditionele rieten dak (open constructie)

Voordelen:

Nadelen:

Schroef dak (gesloten constructie)

Voordelen:

Nadelen:

Een woning met een rietendak is een waardevolle en mooie investering. Echter geeft dat voor de meeste verzekeraars meer risico uw woning te verzekeren. Met als gevolg vaak een hogere premie voor uw woonhuisverzekering. Bij rietendakverzekeren kunnen wij u helpen met het besparen op deze premie voor een woonhuisverzekering van een rieten dak. Uw rietgedekte woonhuisverzekering hoeft niet duurder te zijn dan die van een woonhuis met een harde dakbedekking. Vraag ons een offerte voor uw rietgedekte woonhuis.Ik ben geïnteresseerd in een rietendak verzekering en wil graag dat er met mij contact wordt opgenomen

Vul onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Neem contact met mij op

  • BETROUWBAAR
  • BESTE KOOP
  • SCHERPE PREMIE
  • MEEST UITGEBREIDE DEKKING
VRAAG NU EEN OFFERTE AAN!